prachtige glazen schuifwanden voor poolhouse, terras of appartement.

ONE is het absolute paradepaardje binnen ons gamma “glazen schuifwanden”.  Minimalistisch design, hoog gebruiksgemak en het meest weerbestendige systeem op de markt. ONE garandeert je een ongelofelijk ononderbroken panoramisch zicht in gesloten toestand. Moeiteloos  te openen en door het unieke parkeersysteem verlies je een minimale ruimte eens geopend. De onderrail kan feilloos ingewerkt worden. Poedercoating in elke gewenste kleur zodat dit minimalistisch systeem nog meer aansluit met je bestaande buitenschrijnwerk. Zeer geschikt voor lichtere constructies want het gewicht steunt volledig op de onderste (verzonken)  rail. De prima waterdichtheid van het systeem, dat bovendien bestand is tegen zeer hevige windstoten, maakt van ONE het ideale systeem voor poolhouses en appartementen.

SLIDING GLASS I Glazen schuifwanden

download brochure

Registreer je om onze brochure te downloaden en ontdek alle voordelen en realisaties van ONE by SLIDING GLASS.  portfolio

  Geef ons je email adres en we sturen de volledige portfolio door via een link in de mail. Laat je inspireren door tientallen prachtige projecten.   SLIDING GLASS I Glazen schuifwanden

   unieke glasproducten,
   eigen plaatsing en atelier.

   Voor al je vragen is er één aanspreekpunt, en dat is Sliding Glass. Wij maken onze schuifwanden zelf in België, meten alles eigenhandig ter plaatse op en komen ten slotte alles zelf plaatsen. Ook als je bestelt bij één van onze dealers, zijn het onze eigen vakmensen die de installatie uitvoeren. Op die manier kan ons team het productie- en plaatsingsproces van a tot z coördineren en je verwachtingen 100% inlossen.

   Veel gestelde vragen

   Ons systeem is niet hangend. Het is volledig dragend op de onderrail, waardoor we kleine glasprofielen kunnen gebruiken en je maximaal zicht kunnen garanderen. Daarnaast hebben we geen grote versterking nodig voor de bovenconstructie, een doorlopend profiel is voldoende.

   We werken uitsluitend op maat van de klant. Elk glaspaneel wordt speciaal op maat gemaakt en heeft een breedte tussen de 55-80cm. Voor het mooiste resultaat worden alle glaspanelen even groot voorzien. Indien gewenst kan het eerste paneel, ook bekend als het “deurpaneel”, iets groter worden gemaakt voor rolstoelgebruik of een gemakkelijkere toegang. Dit kan tot 100cm.

   Ja, dat is mogelijk. Omdat al het gewicht op de onderrail rust, kunnen we het systeem gemakkelijk in houten bijgebouwen plaatsen. We werken met een dubbele rail, zowel aan de boven- als onderkant, zodat we een doorbuiging van 3cm kunnen overbruggen. Dit is vooral belangrijk bij houten bijgebouwen, omdat hout kan uitzetten en krimpen door de wisselende temperaturen.

   In de meeste gevallen is dat mogelijk. Als de vloer al gelegd is, kunnen we met behulp van twee diamantschijven de juiste breedte en diepte van ons onderprofiel uit de vloer halen. Hierdoor kan het systeem alsnog worden ingebouwd en is het onderprofiel geen hindernis om veilig over te stappen.

   Ja, als een van de weinige systemen mogen we ONE plaatsen op de terrassen van appartementen. Dit komt doordat we de nodige testen hebben doorstaan op het gebied van windsnelheden. ONE is bestand tegen windsterktes tot 235 km/u. Bovendien is er geen bouwvergunning vereist, omdat we werken zonder verticale profielen.

   Hiervoor werken we met een dummyprofiel. Dit is een voorlopig aluminium profiel dat precies past bij ons systeemprofiel. Het dummyprofiel is gesloten, waardoor het geschikt is voor gebruik in de ruwbouwfase, waar veel stof en vuil aanwezig is. Het dummyprofiel wordt omringd door chapemousse, die op de betonplaat wordt geplaatst. Vervolgens kan de chape en vloer tot tegen de chapemousse worden gelegd. Wanneer we de wand komen installeren, snijden we de chapemousse door, zodat het dummyprofiel uit de opening kan en plaatsen we ons profiel in de gleuf. Het werken met een dummyprofiel heeft ook als voordeel dat we tijdens de installatie al de juiste maten kunnen nemen, zelfs voordat de vloer en afwerking er zijn. Hierdoor kan de wand al in productie gaan en is deze samen met de afwerking klaar om te worden geplaatst.