Sliding Glass voor professionals

Ontdek de architecturale glazen systemen van SLIDING GLASS, de ideale keuze voor architecten, tuinarchitecten, bouwpromotoren en horecaondernemers die streven naar onderscheidende projecten. Onze systemen bieden het hele jaar door een comfortabele en inspirerende buitenervaring voor uw klanten. Creëer een unieke meerwaarde in uw project met onze minimalistische glazen schuifwand, een ware transformatie van ruimte en stijl.

“Ga voor innovatie en esthetiek in uw projecten met SLIDING GLASS.”

Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.
Fill out this field

Tuinarchitect

Als tuinarchitect streeft u naar het creëren van harmonieuze buitenruimtes waar mensen kunnen ontspannen en genieten van de natuur. SLIDING GLASS’ minimalistische glazen schuifwand biedt een elegante oplossing voor overdekte terrassen en poolhouses, waardoor uw klanten langer kunnen genieten van hun prachtig aangelegde tuin, ongeacht het weer. Ontdek de voordelen van onze architecturale glazen systemen en geef uw ontwerpen een extra dimensie van openheid en stijl.

extra ruimte

Bied uw klanten de luxe van extra ruimte met onze ONE. De panelen van deze minimalistische glazen schuifwand kunnen volledig naar één kant geschoven worden, en elk paneel kan afzonderlijk geopend worden in een hoek van 90 graden, waardoor maar liefst 95% van de wand geopend kan worden. Dit geeft uw projecten een aanzienlijke meerwaarde en een onderscheidend karakter.

verleng je seizoen

ONE is getest en goedgekeurd tot een indrukwekkende windsterkte van 235 km/u. Dit betekent dat ons systeem probleemloos op verdiepingen kan worden geïnstalleerd, zonder concessies te doen aan de prestaties. Het geharde glas van 10 of 12 mm dik biedt duurzaamheid en veiligheid, en kan zelfs optioneel gelaagd worden voor extra bescherming.

vergunning

Met ONE hoef je je geen zorgen te maken over bouwvergunningen. Ons systeem bevat geen verticale profielen, waardoor het naadloos integreert zonder extra bouwvergunning en administratieve rompslomp. Dit bespaart tijd en vereenvoudigt het bouwproces.

kwaliteit

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de kern van SLIDING GLASS. Onze architecturale glazen systemen zijn gecertificeerd met ISO 14001 en ISO 9001, en onze minimalistische glazen schuifwand is voorzien van een CE-markering, wat staat voor veiligheid en betrouwbaarheid in elk project.

Projectontwikkelaar

Als projectontwikkelaar of architect bent u continu op zoek naar elementen die uw projecten definiëren en onderscheiden. SLIDING GLASS biedt met haar architecturale glazen systemen een innovatieve oplossing die uw appartementsgebouwen en projecten een uniek karakter en extra waarde geeft. Onze minimalistische glazen schuifwand creëert een ruimtelijke ervaring die de bewoners zullen waarderen, wat uw projecten naar een hoger niveau tilt.

vergunning

Met ONE hoef je je geen zorgen te maken over bouwvergunningen. Ons systeem bevat geen verticale profielen, waardoor het naadloos integreert zonder extra bouwvergunning en administratieve rompslomp. Dit bespaart tijd en vereenvoudigt het bouwproces.

kwaliteit

Bij Sliding Glass hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Ons systeem en productie zijn gecertificeerd met ISO 14001 en ISO 9001, wat getuigt van onze toewijding aan milieuvriendelijke en hoogwaardige productieprocessen. Bovendien is Sliding Glass ONE voorzien van een CE-markering, wat staat voor veiligheid en betrouwbaarheid.

extra ruimte

De panelen van ONE werken niet zoals standaard glazen wanden. Ons systeem kan volledig naar één kant geschoven worden en elk paneel kan afzonderlijk worden geopend in een hoek van 90 graden. Met een breedte van slechts 3,5 cm per paneel kan de wand voor maar liefst 95% worden geopend. De kopers van de appartementen kunnen hun terras langer gebruiken, waardoor er extra vierkante meters leefruimte ontstaan. Dit geeft jouw project een aanzienlijke meerwaarde en onderscheidend karakter.

service

Als 100% Belgisch familiebedrijf bieden wij een persoonlijke benadering en directe communicatielijnen. Je kunt rekenen op snelle en betrouwbare ondersteuning, evenals gedegen technisch advies. Ons deskundige team staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van onderbouwd advies op maat.

Horeca

Verleng het buitenseizoen van jouw horecaterras met ONE.

Als horecaondernemer wil je het maximale halen uit jouw terras, zelfs tijdens het voor- en najaar. Met ONE bieden we je de perfecte oplossing om jouw terras het hele jaar door te gebruiken, zonder dat je een bouwvergunning nodig hebt. Ontdek de voordelen van ons innovatieve glazen schuifwand en creëer een uitnodigende en comfortabele ruimte voor jouw gasten.

verleng je seizoen

Met ONE kun je jouw terras langer openhouden, zelfs wanneer de weersomstandigheden minder gunstig zijn. Ons unieke glazen schuifwand maakt het mogelijk om de panelen volledig naar één kant te schuiven en ze individueel tot een hoek van 90 graden te openen. Hierdoor kunnen jouw gasten beschermd tegen wind en regen genieten van de buitenlucht. Door het gebruik van onze schuifwanden creëer je extra ruimte en mogelijkheden om jouw gasten te verwelkomen en te bedienen, ongeacht het seizoen..

kwaliteit

Bij Sliding Glass hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Ons systeem en productie zijn gecertificeerd met ISO 14001 en ISO 9001, wat getuigt van onze toewijding aan milieuvriendelijke en hoogwaardige productieprocessen. Bovendien is Sliding Glass ONE voorzien van een CE-markering, wat staat voor veiligheid en betrouwbaarheid.

vergunning

Bij het uitbreiden of aanpassen van jouw terras is het vermijden van complexe vergunningsprocedures van essentieel belang. Met ONE hoef je je geen zorgen te maken over bouwvergunningen. Ons systeem bevat geen verticale profielen, waardoor het naadloos integreert zonder extra administratie.

service

ONE biedt niet alleen functionaliteit, maar ook esthetische waarde. Onze schuifwanden zijn ontworpen met een slank profiel van slechts 3,5 cm per paneel, waardoor het visuele aspect van jouw terras behouden blijft. Jouw gasten kunnen genieten van een panoramisch uitzicht zonder gehinderd te worden door dikke profielen.

FAQ

Ons systeem is niet hangend. Het is volledig dragend op de onderrail, waardoor we kleine glasprofielen kunnen gebruiken en je maximaal zicht kunnen garanderen. Daarnaast hebben we geen grote versterking nodig voor de bovenconstructie, een doorlopend profiel is voldoende.

We werken uitsluitend op maat van de klant. Elk glaspaneel wordt speciaal op maat gemaakt en heeft een breedte tussen de 55-80cm. Voor het mooiste resultaat worden alle glaspanelen even groot voorzien. Indien gewenst kan het eerste paneel, ook bekend als het “deurpaneel”, iets groter worden gemaakt voor rolstoelgebruik of een gemakkelijkere toegang. Dit kan tot 100cm.

Ja, dat is mogelijk. Omdat al het gewicht op de onderrail rust, kunnen we het systeem gemakkelijk in houten bijgebouwen plaatsen. We werken met een dubbele rail, zowel aan de boven- als onderkant, zodat we een doorbuiging van 3cm kunnen overbruggen. Dit is vooral belangrijk bij houten bijgebouwen, omdat hout kan uitzetten en krimpen door de wisselende temperaturen.

In de meeste gevallen is dat mogelijk. Als de vloer al gelegd is, kunnen we met behulp van twee diamantschijven de juiste breedte en diepte van ons onderprofiel uit de vloer halen. Hierdoor kan het systeem alsnog worden ingebouwd en is het onderprofiel geen hindernis om veilig over te stappen.

Ja, als een van de weinige systemen mogen we ONE plaatsen op de terrassen van appartementen. Dit komt doordat we de nodige testen hebben doorstaan op het gebied van windsnelheden. ONE is bestand tegen windsterktes tot 235 km/u. Bovendien is er geen bouwvergunning vereist, omdat we werken zonder verticale profielen.

Hiervoor werken we met een dummyprofiel. Dit is een voorlopig aluminium profiel dat precies past bij ons systeemprofiel. Het dummyprofiel is gesloten, waardoor het geschikt is voor gebruik in de ruwbouwfase, waar veel stof en vuil aanwezig is. Het dummyprofiel wordt omringd door chapemousse, die op de betonplaat wordt geplaatst. Vervolgens kan de chape en vloer tot tegen de chapemousse worden gelegd. Wanneer we de wand komen installeren, snijden we de chapemousse door, zodat het dummyprofiel uit de opening kan en plaatsen we ons profiel in de gleuf. Het werken met een dummyprofiel heeft ook als voordeel dat we tijdens de installatie al de juiste maten kunnen nemen, zelfs voordat de vloer en afwerking er zijn. Hierdoor kan de wand al in productie gaan en is deze samen met de afwerking klaar om te worden geplaatst.