Van de oude bijkeuken naar een inspirerende oase 😍

SLIDING GLASS I Glazen schuifwanden

Ontdek de betoverende transformatie van een oude bijkeuken naar een inspirerende oase van verbinding en rust bij Inge Rock Academy!

“You don’t have to see the whole staircase, just take the first step”.”

Dit project belichaamt deze quote op prachtige wijze.
Toen Inge Rock Academy ons vroeg om te helpen bij de transformatie van hun oude bijkeuken, waar toekomstige coaches worden getraind, wisten we dat we iets speciaals moesten creëren. De visie was om een ruimte te creëren die stimulerend, verbonden met de natuur en rustgevend was, met koken als centraal verbindend thema.


Na een aantal fijne vergaderingen met de klant, de architect en de keukenleverancier, was het duidelijk dat de verbinding met de buitenwereld van groot belang was. Daarom kozen we meteen voor het innovatieve “TWO” systeem van Sliding Glass. Dit unieke schuifwandsysteem maakt gebruik van dubbele beglazing, waardoor een perfecte balans werd gevonden tussen thermische en akoestische isolatie, terwijl er een panoramisch uitzicht op de tuin behouden bleef dankzij minimale verticale profielen tussen de panelen.


Het grote voordeel van het “TWO” systeem is dat de ruimte het hele jaar door volledig benut kan worden. Zelfs bij regen en kou biedt de “TWO” bijna dezelfde isolatie als een normaal raam, en op zonnige dagen kan de volledige raampartij voor meer dan 95% open worden gezet, waardoor de bijeenkomsten en coachingsessies van Inge Rock Academy onbeperkt binnen of buiten kunnen plaatsvinden.


Onze teams hebben alle voorbereidende werkzaamheden voor de Sliding Glass ramen uitgevoerd. Nadat de oude bijkeuken volledig was verwijderd door de klant, hebben we betonnen sokkels gestort om later als ondersteuning te dienen. Vervolgens hebben we een voorlopig aluminium “dummy”-profiel geïnstalleerd met exact dezelfde afmetingen als de onderste rail van het TWO systeem, om het juiste vloerniveau vast te leggen en andere aannemers, zoals vloerders, verder te laten werken. Het werken met zo’n dummy-profiel heeft nog een ander voordeel: het stelt ons in staat om de exacte maten op te nemen voordat de ruwbouw-werkzaamheden zijn voltooid. Dit is van groot belang, aangezien de afmetingen van de glaspanelen voor elk project individueel verschillen en onomkeerbaar zijn. Het opmeten in deze fase bespaart aanzienlijk veel tijd in de uitvoeringstermijn. Nadat de panelen op maat waren geproduceerd in de Sliding Glass-fabriek in Sint-Truiden, werden de tijdelijke profielen vervangen door de definitieve zwarte rails aan de boven- en onderkant, waarna de panelen stuk voor stuk konden worden geïnstalleerd. Zelfs de centrale kolom is afgewerkt in dezelfde zwarte gepoedercoate aluminium plooiplaat. Het installeren van dit gedeelte nam ongeveer 1,5 dag in beslag, maar het resultaat is verbluffend.

De transformatie van de oude bijkeuken naar een adembenemende ruimte die Inge Rock Academy inspireert en verbindt, is een feit. De “TWO” schuifwanden van Sliding Glass bieden niet alleen isolatie en functionaliteit, maar zorgen ook voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Inge Rock en haar team kunnen nu het hele jaar door genieten van een unieke omgeving waarin ze kunnen leren, creëren en samenwerken.

Neem die eerste stap en ontdek de mogelijkheden die voor je liggen bij Inge Rock Academy!

Lees ook ...