ONE vs TWO : enkel of dubbel glas?

Glazen schuif-draaisysteem poolhouse

Schuifwanden zijn de ideale oplossing om binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar te verbinden, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen weersinvloeden. In deze blog gaan we de nadruk leggen op de beleving en vergelijken we twee verschillende schuifwanden: ONE en TWO. Hoewel beide producten hun eigen unieke voordelen hebben, richten we ons op de verschillen, met speciale aandacht voor de beleving die ze bieden in verschillende omgevingen.

Gewicht op de onderrail, enkele beglazing, geen verticale profielen

ONE is een schuifwand die ontworpen is om een naadloze overgang tussen binnen en buiten te creëren, met minimale visuele onderbrekingen. Het opvallende kenmerk van ONE is dat al het gewicht op de onderrail rust, waardoor er geen verticale profielen nodig zijn. Dit zorgt voor een vrij en ongehinderd uitzicht naar buiten.

Volledige wind- en waterbestendigheid: ONE is ideaal voor toepassingen zoals poolhouses, overdekte terrassen en appartementen, waar bescherming tegen de elementen essentieel is om te kunnen genieten van het buitenleven, zelfs in het voor- en najaar.

Geschikt voor appartementsgebouwen: Dankzij zijn indrukwekkende weerstand tegen windsterktes tot 235 km/u is ONE een uitstekende keuze voor appartementsgebouwen waar blootstelling aan extreme weersomstandigheden een rol kan spelen. Genieten van je terras met zicht op zee, zonder de hinder van de strakke wind? Dat kan perfect met onze oplossing ONE.

Flexibele lengte: Doordat de rails in de breedte koppelbaar zijn, zijn er geen beperkingen in de lengte van de schuifwand, waardoor deze geschikt is voor verschillende ruimtes.

Dubbele beglazing, kleine verticale profielen

TWO is een schuifwand die is ontworpen met extra aandacht voor akoestische en thermische eigenschappen, waardoor hij ideaal is voor gebruik in kantoren, horecagelegenheden en ruimtes die het hele jaar door intensief worden gebruikt.

Verbeterde akoestische en thermische isolatie: Dankzij de dubbele beglazing biedt TWO een uitstekende geluidsisolatie, waardoor het ideaal is voor kantoren en ruimtes waar rust en stilte belangrijk zijn. Daarnaast zorgt de dubbele beglazing voor een betere thermische isolatie, waardoor energie-efficiëntie wordt bevorderd.

Geschikt voor horeca: Horecagelegenheden kunnen het hele jaar door profiteren van TWO, aangezien het een comfortabele en beschutte ruimte creëert, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden. De kleine verticale profielen tussen de glazen minimaliseren visuele onderbrekingen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.

Flexibele lengte: Net als ONE biedt TWO de mogelijkheid om de rails in de breedte te koppelen, zodat er geen beperkingen zijn in de lengte van de schuifwand.

INSIGHTS

Beide schuifwanden, ONE en TWO, bieden unieke voordelen en verschillende belevingen, afhankelijk van de omgeving waarin ze worden gebruikt. ONE richt zich op een naadloze overgang tussen binnen en buiten, met volledige wind- en waterbestendigheid, terwijl TWO zich richt op verbeterde akoestische en thermische eigenschappen, met behoud van een minimalistisch ontwerp. Het maken van de juiste keuze tussen de twee hangt af van de specifieke behoeften van de ruimte en de gewenste beleving.

Welke schuifwand je ook kiest, beide producten dragen bij aan het creëren van een unieke en veelzijdige ruimte waarin je kunt genieten van het buitenleven zonder concessies te doen aan comfort en bescherming.

Bijna overtuigd? Neem vandaag nog contact met ons op, boek je persoonlijke afspraak en bekijk samen met ons de mogelijkheden voor jouw woning:

Lees ook ...